Borçlar Hukuku
Borçlar Hukuku, alacaklı ve verecekli olarak adlandırılan şahısların arasındaki sözleşme, senet vb. borç ilişkilerini inceleyen bir özel hukuk dalıdır ve taraflar arasındaki borç ilişkilerini düzenler. Maddi ve manevi tazminat davalarında uygulanan kanunların esası da Borçlar Hukukuna dayanmaktadır.
- Sıklıkla Ticaret Hukuku (ticaret hukuku linki eklenebilir) ile karıştırılan Borçlar Hukukunun en belirgin özelliği, ticari işletmeler ve tacirleri kapsayan ticaret hukukunun aksine bütün vatandaşları kapsamasıdır. Borçlar Kanunu’nda yer alan sözleşmelere ek olarak, karma sözleşmeler de borçlar hukuku alanına girmektedir. Taraflar iradelerini açıklayıp anlaşmaya vardıklarında sözleşme kurulmuş olur. Borçlanma kurallarında belirtilen bir işlemin genel şartları, ileride benzer birçok sözleşmede kullanılmak üzere, sözleşmeyi hazırlayan tarafından sözleşmenin akdedilmesi sırasında kaleme alınan sözleşme şartları olarak ifade edilebilir ve taraflara birlikte sunulur.
- Suçun ve sonuçlarının ortaya konulması ve ifa edilmesi,
- Kusurun sorumluluğun kaynağı olarak kusur ve özel objektif sorumluluk halleri, Kanuna aykırı zenginleşmeden doğan borç ilişkileri,
- Borcun ifası, borcun türleri, faiz, temerrüt; borçlar hukukunda ele alınan başlıca konulardır.
Her hukuk dalında olduğu gibi Borçlar Hukuku dalında da her zaman bir profesyonele danışmak sizin adınıza faydalı ve yararlı olacaktır. MKC Hukuk Bürosu olarak Borçlar Hukuku kapsamında, sözleşmeden, haksız fiillerden ve sebepsiz zenginleşmeden meydana gelen borç ilişkileri davaların da profesyonel ekibimiz ve yıllar içerisinde kazandığımız tecrübelerimiz sayesinde müvekkillerimizin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda hukuk danışmanlığı ve avukatlık hizmeti vermekteyiz.